poniedziałek, 6 kwietnia 2015

pasta z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów






Nie mam za bardzo czasu na regularne wpisy, chociaż pomysłów setki i co chwilę kombinuję coś nowego. Tymczasem najszybciej i najprościej, bo przecież jaglanka jest na porządku dziennym -
pasta z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów. Moich domowników nie jest zbyt wielu, więc niewielkie ilości, żeby się nie znudziło. Ot, tyle, na mały słoiczek. 
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 4 suszone pomidory (ze słoika w olejowej zalewie)
  • 1 ząbek czosnku
  • kilka kropel cytryny
  • sól/pieprz do smaku
Zmiksowałam wszystko razem i podałam z chlebem domowej roboty. Pieczenie chleba ćwiczę od jesieni zeszłego roku i pewnie też kiedyś się pochwalę. 



4 komentarze:

Kinga Łucja pisze...

Smacznie :)

Magdalena Kuchaja pisze...

świetna pasta, nieskomplikowana i pyszna!

Barbie pisze...

Bardzo fajny blog. Podoba mi się więc dodałam go do mojej listy blogów wegetariańskich listę można zobaczyć tutaj http://wega-kuchnia.blogspot.com/

VEGANation pisze...

Wygląda wyśmienicie !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...