czwartek, 15 marca 2012

pasta z suszonych pomidorów




Może to takie czerwone pesto. A może poprostu pasta z suszonych pomidorów. Inspiracja: koleżanka Siwińska, która rzuciła pomysł i podzieliła się suszonymi pomidorami z Warszawskiej Kooperatywy Spożywczej.

Zmiksowane zostały:
  • szklanka suszonych pomidorów
  • 2 łyżki łuskanego słonecznika
  • garstka orzechów nerkowca
  • 50 g naturalnego tofu
  • ząbek czosnku
  • olej/oliwa


Żeby sprawiedliwości stało się zadość - Siwa poleca miksować tylko pomidory+słonecznik+olej/oliwę.
Po mojemu też wyszło bardzo udane, esencjonalne, 'smakowe', pyszne na chleb, ale wypróbuję również do makaronu. Dam znać :)




No i jeszcze chłopaki...



Brak komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...