- 1/2 szklanki pszenicy
- 1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego
- 2 ząbki czosnku
- sól i pieprz
- dużo majeranku
Pszenicę namoczyć na noc, a rano ugotować w tej samej osolonej wodzie do miękkości. Wydaje mi się, że gotowała trochę mniej niż godzinę. Zmiksować z pozostałymi składnikami.
Przepis odświeżyłam po wielu latach, a pochodzi z kultowej książki "Naturalna Kuchnia Wegetariańska", która była moją inspiracją za młodu. Dziś, niestety, znalazłam tylko pierwszą część, a przepis pochodzi chyba z części drugiej. Nazywał się "Pasta 'jak kiełbasa'". Pamiętam, jak testowałam ją na mięsożercach, stwierdzili zgodnie: "Jest świetna. Ale kiełbasy to ty chyba dawno nie jadłaś.":)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz