wtorek, 28 lutego 2012

brokuły w panierce curry



 

Ten post jest specjalnie dla ekipy Life Scars w podziękowaniu za wspólną jazdę! <3
Panierka została zrobiona z pozostałego po fantastycznej zapiekance 'na winie' sosu. Przepis jest w którymś poprzednim poście, ale proszsz:

  • pół kostki naturalnego tofu
  • przysmażone na oleju przyprawy - curry/masala
  • sos sojowy
  • sok pomidorowy lub warzywny
  • czosnek wedle życzenia

Dodałam zmieloną w młynku do kawy czerwoną soczewicę - wyszła mąka z soczewicy w ilości około 2-3 łyżek. Zagęściłam jeszcze zwykłą mąką pszenną poznańską, żeby konsystencja nie była za rzadka. Dodałam więcej przypraw (czerwony mix curry!) i dobrze wszystko wymieszałam. 
Zanurzałam w takim wynalazku ugotowanego al dente (ok. 5 min w osolonej wodzie) brokuła i smażyłam  na patelni na oleju. Dobry na ciepło i na zimno.




W Warszawie wciąż zima, więc chłopaki grzeją sobie ręce na kaloryferze..




Brak komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...