Ten post jest specjalnie dla ekipy Life Scars w podziękowaniu za wspólną jazdę! <3
Panierka została zrobiona z pozostałego po fantastycznej zapiekance 'na winie' sosu. Przepis jest w którymś poprzednim poście, ale proszsz:
- pół kostki naturalnego tofu
- przysmażone na oleju przyprawy - curry/masala
- sos sojowy
- sok pomidorowy lub warzywny
- czosnek wedle życzenia
Dodałam zmieloną w młynku do kawy czerwoną soczewicę - wyszła mąka z soczewicy w ilości około 2-3 łyżek. Zagęściłam jeszcze zwykłą mąką pszenną poznańską, żeby konsystencja nie była za rzadka. Dodałam więcej przypraw (czerwony mix curry!) i dobrze wszystko wymieszałam.
Zanurzałam w takim wynalazku ugotowanego al dente (ok. 5 min w osolonej wodzie) brokuła i smażyłam na patelni na oleju. Dobry na ciepło i na zimno.
W Warszawie wciąż zima, więc chłopaki grzeją sobie ręce na kaloryferze..
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz