- 5 ugotowanych ziemniaków
- 2 cebule
- 30dkg pieczarek
- rozmaryn
- mleko sojowe
Ziemniaki ugnieść z odrobiną mleka i rozmarynem. Cebulę i pieczarki udusić na oleju.
Sos:
- pół kostki naturalnego tofu
- przysmażone na oleju przyprawy - curry/masala
- sos sojowy
- sok pomidorowy lub warzywny
- czosnek wedle życzenia
Zmiksować sos. Układać składniki w naczyniu żaroodpornym warstwami: najpierw nalałam trochę sosu, potem ziemniaki, potem pieczarki z cebulą, potem znów ziemniaki, na górę sos. Zapiekać w piekarniku w 180C przez 40 min.
Poniżej: Maurycy na kolumnie głośnikowej. Doskonały punkt obserwacyjny dla kota.
1 komentarz:
Świetny wygląd! Rumiane, że łojojoj!
Prześlij komentarz