wtorek, 3 lipca 2012

tarta z cukinią i dymką


Lato, burze, upał. Mózg odmawia współpracy. Relaksuję się w kuchni - tym razem tarta według sprawdzonego przepisu klik. Bez cudowania, obciążania fasolą, bo po prostu zapomniałam. Na wierzch warzywa różne, głównie cukinia i cebula dymka. Polane sosem i zapieczone przez ok. 30 minut w 200 stopniach.

sos 

  • 1/3 kostki tofu
  • 1/4 szklanki roślinnego mleka
  • przyprawy
  • olej
Zmiksowałam tofu z naturalnym mlekiem sojowym i przyprawy - sól, pieprz, curry. Potem powoli dolewałam oleju, tak jak do majonezu, żeby zgęstniał. Zgęstniał - polałam warzywka i dopiero do piekarnika. Ładnie się zcina i trzyma wszystko razem.

Poniżej na zdjęciach możecie zaobserwować nasze życie rodzinne. A nawet trochę intymne. 



Brak komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...