proste i sprawdzone oraz improwizowane i niesprawdzone nieortodoksyjne dania wegańskie przeważnie z łatwo dostępnych produktów. przede wszystkim dla mnie, żeby nie szukać wciąż tych samych przepisów, ale również żeby podzielić się pomysłami i zainspirować wegańską kuchnią. zapis amatorskiego kucharzenia + asystujące koty:)
poniedziałek, 26 grudnia 2011
tahini/tahina
Tahini/tahina - złoto-beżowa pasta z ziaren sezamu. Białko, tłuszcze i witaminy. Nie jest niezbędnie konieczna, ale jak już znajdziesz gdzieś tanią - kup. Przydaje się do hummusu, różnych past, sosów, zup. Nadaje się do eksperymentów - nie można za bardzo niczego popsuć dodając tahini. Ma orzechowy posmak, więc nadaje się do wszystkiego.
Do dostania w sklepach ze 'zdrową żywnością'. Ostatnio duże opakowanie w bardzo przyzwoitej cenie kupiłam w sklepie 'Kuchnie Świata'. Przyzwoita cena to było jakieś 10 pln za 400g. Wystarczy na długo..
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz