piątek, 2 grudnia 2011

tofucznica



Tofucznica - mistrzostwo świata. prosta, pyszna, sycąca, na ciepło. No i z tofu, które kocham miłością pierwszą i czystą :) Trzeba  je rozgnieść widelcem, ja robię to czasem na szybko nawet na patelni, i potraktować jak jajko, czyli usmażyć rozgniecione tofu na tłuszczu roślinnym (oleju), dodając:

  • sól
  • pieprz
  • szczyptę lub trochę więcej kurkumy - da ładny, żołty kolor + smak!
  • szczyptę 'czarnej soli' - da jajeczny posmak/zapach (do dostania w sklepach ze zdrową żywnością)
  • + co tam komu jeszcze przyjdzie do głowy

np. pieczarki uprzednio uduszone dodałam, pomidorki koktajlowe i cebulki zielonej troszkę na koniec na talerzu.



Brak komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...